Nordill 2018

Välkomna till konferensen “Libraries without borders? – The changing role of information and media supply”.

För trettonde gången anordnas en gemensam nordisk konferens om medieförsörjning och resursdelning. Denna gång hålls konferensen i Sverige och närmare bestämt i kulturhuset Väven i Umeå, 10-12 oktober 2018.

Frågan om open access, fjärrlån av elektroniskt material och hur digitalisering påverkar hela samhället berör oss alla. Vi vill belysa aktuella tankar, idéer och problem kring demokrati och tillgång till information. Biblioteken försöker vara utjämnande och har som mål att förse användarna med efterfrågade medier. Digitalisering sägs vara lösningen på alla problem, men upphovsrätt och system begränsar ofta tillgången. Hur ser det ut ur ett användarperspektiv? Vilka förväntningar finns hos allmänheten? Om information är en förutsättning för kunskap, blir tillgången till information avgörande – hur kan biblioteken bidra? Hur värnar vi demokrati och jämlik tillgång?  Och varför är det viktigt att biblioteken kan dela information?

Vår förhoppning är att programinnehållet ska intressera många, oavsett vilken typ av bibliotek man arbetar på.

Programmet, med föreläsare från många länder, finns att se här.
Anmälan till konferensen kan man göra här.

Sveriges depåbibliotek och lånecentral är tillsammans med Kungliga biblioteket arrangörer. I planeringsgruppen ingår även representanter från Lunds universitetsbibliotek, Karolinska institutets bibliotek, Länsbibliotek Dalarna, Länsbiblioteket i Västerbotten och Regionbibliotek Norrbotten.

Hör gärna av er om ni har några frågor till Sveriges depåbibliotek och lånecentral, lc@umea.se eller ring: 090-163372

Vi ses i Umeå i oktober!

Gun-Mari Isaksson Legrell
Mattias Löfqvist
Bertine Pol Sundström

Det här inlägget postades i Evenemang, Fjärrlån och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.