Nationella utvecklingslinjer för bibliotekssfären och utvärdering av inflytandestrukturen

Efter en härlig sommar är det nu återigen full fart på KB. Det är mycket som händer och två stora områden vi arbetar med inom nationell bibliotekssamverkan är dels utvärderingen av KBs inflytandestruktur, dels arbetet med att ta fram nationella utvecklingslinjer för bibliotekssfären.

Under våren påbörjades den planerade utvärderingen av inflytandestrukturen. Peter Almerud tog sig an uppdraget och har under våren och sommaren arbetat med att ta fram en rapport som kommer att lämnas över till nationella referensgruppen, som har sitt nästa möte den 17 september. Även KBs ledningsgrupp och en extern referensgrupp har tagit del av rapporten. Efter att nationella referensgruppens möte kommer KB att arbeta vidare med frågan. Utvärderingen kommer även ges utrymme under bibliotekschefskonferensen som äger rum den 19-20 november.

Under samma konferens kommer även KB presentera de nationella utvecklingslinjerna för bibliotekssfären. Under våren har insamling av förslag på nationella utvecklingslinjer skett och materialet bearbetades först av nationella referensgruppen och sedan har KBs ledningsgrupp prioriterat och pekat ut riktning. Den 17 september kommer nationella referensgruppen återigen få diskutera kring de förslag som KB har lagt fram, utifrån nationella referensgruppens workshop i våras. Efter det är det riksbibliotekarien som beslutar.

Vi ser med spänning fram emot höstens arbete!

Det här inlägget postades i bibliotek, bibliotekssamverkan, Inflytandestruktur, KB, KB:s inflytandestruktur, konferens, Nationella referensgruppen, Nationella utvecklingslinjer, Okategoriserade, utvärdering. Bokmärk permalänken.