Överenskommelse om samverkan mellan KB och MTM

KB (Kungl. biblioteket) och MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) har genom en gemensam överenskommelse beslutat att samverka inom flera områden som rör tillgänglighet och biblioteksutveckling. Myndigheterna kommer även samverka kring bibliografisk information kring tillgängliga medier. Organisatoriskt möts redan MTM och KB i olika samverkansgrupper såsom till exempel MTM:s råd och KB:s nationella referensgrupp och inflytandestruktur.

För biblioteksväsendet och bibliotekens målgrupper är det viktigt att MTM och KB samverkar kring gemensamma frågor. MTM har en viktig roll att i samverkan med bibliotek i landet arbeta för att personer med funktionsnedsättning ska få tillgång till litterära verk och dagstidningar. KB bedriver utvecklingsverksamhet inom biblioteksväsendet, inte minst när det gäller systemutveckling, kvalitetsarbete och förhandling av licensavtal för e-resurser inom det statliga området.

Överenskommelsen ska tydliggöra rollerna och intentionerna för samverkan mellan MTM och KB när det gäller biblioteksområdet.

För mer information om överenskommelsen:

Christina Jönsson Adrial, avdelningschef Samordning och utveckling, KB (namn.mellannamn.efternamn@kb.se)

Det här inlägget postades i bibliotek, KB, MTM, Okategoriserade, samarbetsavtal, tillgänglighet. Bokmärk permalänken.