Nu bygger KB visningsgränssnitt för digitaliserade dagstidningar

Tidigare i år beslutade KB att utveckla ett visningsgränssnitt för att tillgängliggöra KB:s dagstidningar digitalt. Projektet ska genomföras som en del i ett generellt arbete med att utveckla ett visningsgränssnitt för digitaliserat material i Libris webbsök. Tjänsten ska således utvecklas inom ramen för den nationella infrastrukturen. Gränssnittet ska fungera i relation till Libris webbsök som det ser ut idag, men även för framtida tjänster.

För att effektivisera processen och dra lärdomar av användarnas beteende kommer vi under en vecka att arbeta i direkt anslutning till KB:s mikrofilmsläsesal. Vi har då möjlighet att snabbt testa idéer och lära oss användarnas behov och drivkrafter med minsta möjliga insats. Vi kommer finnas på plats tillsammans med projektgruppen för att snabbt få återkoppling av potentiella användare.

Mikrofilmsläsesalsveckan äger rum vecka 43 och då plockar vi med oss papper, pennor, post-its, datorer och idéer ner i mikrofilmsläsesalen och arbetar direkt tillsammans med användarna.

Allt information om projektet kommer löpande att läggas ut på KB:s Librisblogg.

/Johanna Olander, projektledare Libris (fornamn.efternamn@kb.se)

 

Det här inlägget postades i dagstidning, digitalisering, LIBRIS, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.