Kartläggning av skolbiblioteksfrågan

Fredagen den 27/9 kl 13 presenterar Kungliga biblioteket en ny kartläggning tillsammans med Malmö stadsbibliotek på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Kartläggningen behandlar den oroliga och splittrade situation som råder kring skolbiblioteksfrågan sedan skolbibliotek skrevs in i skollagen 2011.

Syftet med denna kartläggning och analys är att tydliggöra ansvar och mandat för skolbiblioteksområdets intressenter och aktörer, samt att åskådliggöra vilka åsikter intressenter uttalat i skolbiblioteksfrågan. Berörda instanser famlar och osäkerheten är stor. Behovet av genomlysning av just intressenter, mandat, åsikter och problemägande är med andra ord stort.

Kartläggningen har gjorts genom en listning av olika intressenter i frågan samt vilket mandat respektive intressent har.  Därefter har en genomlysning gjorts av vad dessa intressenter sagt om vad en väl fungerande skolbiblioteksverksamhet innebär. Intressenternas uttalanden har sedan analyserats och kategoriserats.

Ladda ner kartläggningen här.

Läs mer om kartläggningen på Kultur i Västs Framsidan.net

Det här inlägget postades i Skolbibliotek. Bokmärk permalänken.