IFLA:s internationella konferens för resursdelning och dokumentleverans: anmälan och call for papers

Vartannat år anordnar den internationella biblioteksorganisationen IFLA:s (International Federation of Library Associations) sektion för resursdelning och dokumentleverans en konferens på teman som kretsar kring fjärrlån och dokumentleverans. I år är det dags för den 16:e ILDS (Interlending and Document Supply) -konferensen som kommer att hållas på National Library of Technology i Prag mellan 9-11 oktober. Anmälan till konferensen har nu öppnat, och anmälning görs via konferensens webbplats.

Konferensens rubrik är i år Beyond the Paywall: Resource Sharing in a Disruptive Ecosystem. Med detta tema är ambitionen att lyfta blicken mot tänkbara strategier för att möta de utmaningar som biblioteksvärlden står inför då det gäller medieförsörjning och resursdelning i det globala digitala informationssamhället. Programgruppen välkomnar papers fram till 31 mars, och tanken är att vissa av dessa efter att ha presenterats på konferensen ska publiceras i Information Discovery and Delivery Journal. Här kan du läsa mer detaljerad information om konferensens call for papers.

Det här inlägget postades i bibliotek, Fjärrlån, konferens, medieförsörjning, open access och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.