Digitalt först med användaren i fokus – rapport från mobiliseringsfasen

Nu har åtta månader passerat sedan projektet Digitalt först med användaren i fokus påbörjades och arbetet pågår för fullt.

Mobiliseringsfasen av projektet  är nu över och sammanlagt 67 % av all personal har gjort ett självskattningstest inom Digital kompetens. Uppdraget är komplext, med många aktörer (290 kommuner, 20 regionala biblioteksverksamheter och myndigheten Kungliga biblioteket), och till det tillkommer många externa intressenter. Att ta sig an en kompetensutveckling av 4806 personer och en verksamhetsutveckling av 1120 verksamheter (enligt biblioteksstatistiken 2017) inom det snabbt föränderliga fältet digitalisering kräver många trådar och spår.

Nu finns en rapport, Digitalt först med användaren i fokus – mobiliseringsfas januari-augusti 2018, som visar hur arbetet med projektet fortskrider. Ladda ned rapporten här.

Läs mer om projektet Digitalt först med användaren i fokus projektets webb.

Det här inlägget postades i digitalt först och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.