En dold skatt i Umeå

I ett underjordiskt bibliotek i Umeå förvaras en bokskatt bestående av nästan 400 000 böcker. Här tar man emot och förvarar böcker som av olika skäl inte får plats i vanliga bibliotek. Det är inte öppet för besökare men alla böcker går att fjärrlåna via folkbiblioteken.

Foto: Filippa Armstrong/SR

Se videon där Magdalena Sjöström, bibliotekarie, och Madelein Enström, enhetschef, intervjuas av Västerbottens-Kuriren om depåbiblioteket och lånecentralen i Umeå, en av Kungliga bibliotekets partners. Eller lyssna på inslaget i radio P4 Västerbotten!

Det här inlägget postades i bibliotek, Fjärrlån, folkbibliotek, kb:s partner, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.