Nu lanseras Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling

Efter en process som startade 2014 med utvärdering av inflytandestrukturen och med efterföljande remittering av nytt förslag under våren 2015, har riksbibliotekarien beslutat att inrätta Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling.

Ambitionen med Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling är att skapa en plattform för specifika områden där biblioteken ges möjlighet att gemensamt lyfta och diskutera de frågor och behov som är aktuella på nationell nivå, men även på detaljnivå inom ett specifikt ämnesområde för en viss bibliotekstyp. Nu påbörjas arbetet med att bemanna alla grupper och förfrågan om att utse ledamöter till respektive grupp kommer att skickas ut till berörda organisationer inom kort.

För mer information om Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling se:

Kontakt:

Anna Lundén, enhetschef Nationell bibliotekssamverkan (namn.efternamn@kb.se)

Carina Heurlin Fernold, handläggare Enheten Nationell bibliotekssamverkan (namn.mellannamn.efternamn@kb.se)

Det här inlägget postades i bibliotekssamverkan, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.