Partnerbibliotek i utvärderingsworkshop

Under eftermiddagen den 7 september samlades 18 personer till workshop i ett av Kungl. bibliotekets mötesrum. Vi kom från Internationella biblioteket, Sveriges depåbibliotek och lånecentral samt Kungl. biblioteket (KB). De två förstnämnda är KB:s partnerbibliotek. WS1 Kbs partner sept 15

KB har under tre år, som en del av sitt utvecklings- och samverkansuppdrag, delat ut medel till de före detta lånecentralerna för spetstjänster som har nationell bäring och kompetens som inte är möjlig att upprätthålla lokalt och regionalt på folk-, gymnasie- eller läns/regionbibliotek.

När vi snart går in nästa period av partnerskapet ville vi tillsammans göra en utvärdering av samarbetet. Av de tidigare fyra partnerbiblioteken, Internationella biblioteket, Malmö stadsbibliotek, Stockholms regionbibliotek och Sveriges depåbibliotek och lånecentral, återstår två. Workshopen gav oss möjlighet att träffas för att tillsammans ta lärdom för att sedan kunna ta ut riktningen för fortsatt samarbete under 2016-2018.

WS2 Kbs partner sept 15

Workshop KB:s partners

Genom moment som vilka är vi, Mindmapping av spara, gör om och intressant samt tidslinje lotsade Elisabeth Ahlqvist oss igenom eftermiddagen. När vi bröt upp hade vi ringat in vad vi har lärt oss, ville ta med oss samt vad vi vill göra bättre i framtiden.

Tack till alla som medverkade!

Hilda Androls, handläggare folkbibliotek, Nationell bibliotekssamverkan

Det här inlägget postades i KB, kb:s partner. Bokmärk permalänken.