Bli ett NAPLE Sister-bibliotek

Vill du nätverka med ett annat folkbibliotek i Europa med liknande projekt, vision eller problem som ditt eller kanske med ett som är som du skulle vilja att ditt bibliotek var. NAPLE sister libraries gör det möjligt för folkbibliotek att forma samarbete med andra folkbibliotek runt om i Europa och genom det utvecklas och lära sig av varandra.

Som medlem i NAPLE (National Authorities on Public Library in Europe) kan Kungl. biblioteket nu erbjuda Sveriges Folkbibliotek denna möjlighet via NAPLE sister libraries.

NAPLE är en intresseorganisation för nationalbibliotek som har i sitt uppdrag att arbeta med strategier och samverkan för landets folkbibliotek.

Framtida bibliotekssystrar kan hittas i dessa länder

Belgien Irland Norge Spanien
Danmark Island Polen Storbritannien
Estland Kroatien Portugal Sverige
Finland Lettland Rumänien Tjeckien
Frankrike Litauen Schweiz Tyskland
Grekland Nederländerna Slovenien Ungern

Mer information hittar du här: NAPLE sisters. Är du intresserad av organisationen NAPLE finns information på naple.mcu.es.

Hilda Androls, handläggare folkbibliotek, Nationell bibliotekssamverkan

Det här inlägget postades i NAPLE, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.