Nya regler för fjärrlånekompensation

KB har beslutat om nya regler för vilka bibliotek som är berättigade ersättning för expeditionskostnader i samband med fjärrlån, så kallad fjärrlånekompensation. Berättigade är offentligt finansierade bibliotek för forskning och högre utbildning. Biblioteket ska även registrera sitt bestånd i Libris och följa rekommendationerna kring fjärrlån. För bibliotek som har kommun eller landsting som huvudman utgörs det statliga stödet, precis som tidigare, av lånecentraler.

För mer inforamtion om fjärrlån och de nya reglerna se kb.se.

Det här inlägget postades i bibliotek, Fjärrlån, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.