Medicinska bibliotekskonferensen 2015

Medicinska bibliotekskonferensen ägde rum den 17-18 april på Vår Gård i Saltsjöbaden, som visade sig från sin allra bästa sida – vi möttes av sol och klarblå himmel vid ankomsten. Från licensgruppen på KB deltog denna gång Britt-Marie Wideberg och Christian Linders.

Eva Mårell-Olssons presentation om Google glass

Nytt för i år var att konferensen samarrangeras med Eiradagarna. Det var två fullspäckade dagar med föreläsningar, parallella sessioner, postrar och utställare. Ca 140 deltagare från olika bibliotekstyper deltog i konferensen och 14 förlag/agenter passade på att ställa ut och berätta om sina produkter.

Det var en stor bredd i föreläsningar och sessioner, de spände över så skilda ämnen som Google Glass, evidensbaserat biblioteksarbete och hur man byter discovery-system. Bland de mer allmänna punkterna pratade Gunnar Bjursell om kulturens betydelse för hälsa, välbefinnande och lärande, och Mian Lodalen om hbtq-rörelsens framväxt och hur samhället har förändrats.

Länkar till presentationerna finns här: http://www.inera.se/TJANSTER–PROJEKT/Eira/Medicinska-bibliotekskonferensen/Program

Utsällningshallen

Utställningshallen

I år arrangerades konferensen av Eira. Nästa år kommer Karolinska Institutets Universitetsbibliotek att vara värd för konferensen.

Britt-Marie Wideberg
Christian Linders

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.