KB:s samverkansstruktur – Förslag på ny form för nationell bibliotekssamverkan

Utifrån KB:s nationella samverkansuppdrag ska KB ha en nationell överblick samt främja samverkan och utveckling inom det offentligt finansierade biblioteksväsendet. Som stöd i arbetet med att utföra detta uppdrag finns idag en inflytandestruktur med representanter från den offentligt finansierade bibliotekssfären samt andra myndigheter, utbildnings- och forskningsinstitutioner inom fältet.

Under 2014 utvärderades inflytandestrukturen och utifrån reslutaten av den utvärderingen och med önskan att hitta fruktbara samarbetsformer och synliggöra dessa, har KB tagit fram förslag på en ny struktur med fokus på samverkan. Förslaget skickas ut på remiss till alla organsiationer som idag utser ledamöter till nuvarande inflytandestrukturen och till andra intressenter i bibliotekssfären. Förslaget kommer att läggas ut publikt och alla som vill skicka in synpunkter har möjlighet att göra det.

Remisstiden sträcker sig fram till den 15 maj 2015. Remissvar skickas till kungl.biblioteket(at)kb.se märkt dnr 6.5-2015-31.

Nuvarande inflytandestruktur är förlängd fram till 30 juni 2015. Efter sommaren är det tänkt att den nya strukturen ska implementeras.

KB:s samverkansstruktur – Förslag på ny form för nationell bibliotekssamverkan

Det här inlägget postades i bibliotek, bibliotekssamverkan, förslag, Okategoriserade, remiss, samverkan. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till KB:s samverkansstruktur – Förslag på ny form för nationell bibliotekssamverkan

1. Maria Jacobsson skriver:

Hej! Är bara nyfiken på hur många och vilka som har lämnat in remissyttrande. Och givetvis vad alla har tyckt. Kommer ni lägga upp yttrandena på hemsidan?

• Carina Heurlin Fernold skriver:

Alla remissvar kommer läggas upp inom kort. Så håll utkik!
      /Carina Heurlin Fernold

2. Maria Jacobsson skriver:

Vad bra! Tack för snabbt svar.