Webbaserat hälsobibliotek möjliggör samlad kunskap för vården

Nu är SBU:s (Statens beredning för medicinsk utvärdering) förstudie om ett nationellt hälsobibliotek klar. Studien innehåller konkreta förslag vad ett hälsobibliotek skulle kunna innebära; till exempel att en del kunskapskällor som idag är avgiftsbelagda skulle friköpas för nationell tillgång. Hälsobiblioteket ska ses som ett viktigt komplement till enskilda myndigheters, landstings och regioners arbete med kunskapsförmedling, informationshantering och styrning. Till en början är tjänsten riktad mot professioner inom både offentlig och privat vård men på sikt ska tjänsten kunna nyttjas av allmänhet och patienter.

Läs förstudien i sin helhet.

Läs pressmeddelandet från SBU.

Det här inlägget postades i Förstudie, Hälsobibliotek, SBU. Bokmärk permalänken.