Förstudien snart klar

I slutet av januari aviserades att  KB inlett ett arbete med en förstudie i syfte att utreda vilka tekniska utvecklingsinsatser som skulle kunna underlätta för folkbiblioteken, att både tillhandahålla och aktivt arbeta med e-böcker. Undersökningen utgår från den arbetsfördelning Litteraturutredningens förslag medför: att SKL bör kliva in som aktiv avtalspart för kommunernas räkning, och att KB bör vidareutveckla Libris till att omfatta även e-boksdistribution av både upphovsrättsligt fritt och skyddat material.

Arbetet med förstudien pågår för fullt och är nu inne i en slutfas. Den 12 april publiceras den rapport som kommer att ange ett par förslag på riktningar för fortsatt arbete.

/John Augustsson, projektledare KB

För mer information:

• John Augustsson, projektledare KB, 070-007 36 10
  • Christina Jönsson Adrial, chef avd. Samordning och utveckling KB, 070-007 36 42

Det här inlägget postades i bibliotek, E-boksutredning, LIBRIS, Litteraturutredningen, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.