Nätverket är en del av det nordiska projektet Inkluderande kulturliv i Norden (Inclusive cultural life in the Nordic region).

Syftet med nätverket är att dela med sig av erfarenheter och praxis i hela Norden kring bibliotekens arbete med inkludering och språklig mångfald. Det kan vara initiativ som till exempel språkcaféer, läsklubbar och medborgarskapskurser, där bibliotek erbjuder allmän utbildning i språk- och kulturförståelse samt hjälper till med specifika språkliga, kulturella och vardagliga utmaningar.

Nätverket organiseras av ett sekretariat vid Det Kgl. Bibliotek i Danmark under projekttiden. Ansvaret för sekretariatet kommer sedan att cirkulera mellan de nordiska länderna.

Nätverket kommer att träffas två gånger per år. Första mötet hålls i Bergen den 5 december 2017 och det andra den 23 maj 2018 i Reykjavik.

Mer information om mötet i Bergen finns här: https://www.statsbiblioteket.dk/forbiblioteker/nyheder/invitation-til-nyt-nordisk-netvaerk

Mer information om nätverket finns här: Nordic network for professionals working with language cafes, reading clubs and other similar initiatives at public libraries

Information kan också fås av projektledaren Vibeke Nielsen, Det Kgl. Bibliotek, e-post: vin [snabel-a]kb.dk

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nytt nordiskt nätverk för erfarenhetsutbyte kring bibliotekens arbete med inkludering och språklig mångfald

1. Barakat Aldammad skriver:

Hej,

Hur kan man anmäla sig till båda eller en av dem här träffarna?

Barakat Aldammad