KB på Bok- och biblioteksmässan

Tryckfrihet, bokstölder och bibliotek ur ett hbtq-perspektiv. Nationell biblioteksstrategi, svenska serier och kvinnliga författares framgångar utomlands. Det är bara några exempel ur KB:s fullmatade program på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 22–25 september.

KB medverkar under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg med ett brett program som passar både dig som arbetar i biblioteksvärlden och dig som är nyfiken på våra samlingar.

För 250 år sedan, 1766, införde Sverige som första land i världen en tryckfrihetsförordning. Därför handlar flera av helgens programpunkter om tryckfrihet och yttrandefrihet. Vi för även diskussioner om biblioteket som en plats tillgänglig för alla, bland annat ur ett hbtq-perspektiv och ur integritetssynpunkt, samt presenterar vårt arbete med en nationell biblioteksstrategi.

Serieskaparen Liv Strömquist gästar oss tillsammans med litteraturprofessorn Yvonne Leffler för att prata om kvinnliga författarskap på export: Hur har kvinnliga författares framgångar i utlandet sett ut under 1800-talet och fram till i dag? Samtalet berör även svenska serier, som dessutom är temat för ännu ett av KB:s montersamtal: Serier i nationalbiografin 1937–2016.

Missa inte heller våra två längre seminarier: Made by Sweden? om tryckfrihet då och nu, och Jakten på de stulna böckerna om KB:s arbete med att återbörda stöldgods till biblioteket.

Här kan du läsa hela vårt program. Det finns även som pdf här i högermariginalen.

Du hittar oss i monter E04:39 – välkommen dit och prata biblioteksfrågor!

Det här inlägget postades i Bok- och bibliotek. Bokmärk permalänken.