KB och VR i gemensam debattartikel i dagens DN: ”Att göra forskning tillgänglig för alla kräver mer stöd”

”Resultaten från offentligt finansierad forskning ska bli tillgängliga för alla”, skriver Gunilla Herdenberg, riksbibliotekarie Kungliga biblioteket och Sven Stafström, generaldirektör Vetenskapsrådet, på DN debatt idag. För att dels få till ett öppet system där alla kan ta del av forskningsresultaten, dels få ner kostnaderna kopplade till publicering av de samma, utan att tumma på kvalitetssäkringen av forskningen, krävs att flera aktörer agerar.  Läs hela artikeln på dn.se.

Det här inlägget postades i KB, Kungliga biblioteket, Okategoriserade, open access, Vetenskapsrådet. Bokmärk permalänken.