KB får 6,5 miljoner till Swepub och open access

Regeringens budgetproposition som presenterades den 20 september innehöll bland annat besked om Den nationella databasen Swepub och open access. Regeringen föreslår att 6,5 miljoner kronor överförs från Vetenskapsrådet till Kungliga biblioteket fr.o.m. 2017. Tre miljoner kronor avser finansiering av nationellt samordningsuppdrag för öppen tillgång (open access) till vetenskapliga publikationer och 3,5 miljoner kronor avser vidareutveckling av SwePub som innehåller information om den vetenskapliga produktionen med fokus på universitet och högskolor i Sverige.

Både SwePub och området open access och publiceringsfrågor finns representerade i Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling.

Det här inlägget postades i Budgetproposition, Okategoriserade, open access, WsePub. Bokmärk permalänken.