Några rader från e-boksteamet

meetup16majx

Workshop med referensgruppen

Nu är värmen, solen och snart semestern här och det är återigen dags för en liten lägesrapport från oss i e-boksprojektet, ,e-böcker via Libris.

meetup16maj

Workshop med referensgruppen

Vi har fortsatt arbetet med att samla in material och relevanta underlag som vi nu mer eller mindre har sammanställt färdigt. Vi har fått otroligt relevant, värdefull och konstruktiv input från referensgruppen till projektet. Den 16 maj samlades nästan hela gruppen för att titta på det sammanställda materialet. Här ville vi få fram så mycket tankar, idéer och synpunkter som möjligt utifrån det vi har sett under våren. Har vi fokuserat på rätt saker, har vi belyst alla relevanta aspekter eller har vi missat något? Vad behöver i sådant fall kompletteras? Gäller våra samlade tankar för alla bibliotekstyper eller skiljer sig läget åt och i sådant fall hur? Ja, många relevanta frågor kom upp under dagens workshops.

I referensgruppen ingår representanter från olika bibliotekstyper spridda över hela landet. Följande personer är med i gruppen:

• Maria Bylund, Stockholms stadsbibliotek
  • Karin Byström, Uppsala universitetsbibliotek
  • Anna Eriksson, Karlstads stadsbibliotek
  • Marie-Louise Eriksson, Karlstads universitetsbibliotek
  • Örjan Hellström, Kultur i väst
  • David Jonsson, Nätverk för digitala bibliotekstjänster
  • Helena Magnusson, Stockholms universitetsbibliotek
  • Anna Lindqvist, Stockholms stadsbibliotek
  • Fredrik Ragnarsson, Umeå stadsbibliotek
  • Bobbi Sand, Malmö stadsbibliotek
  • Mimmi Widner, Malmö stadsbibliotek
  • Tobias Willstedt, Myndigheten för tillgängliga medier
  • Annika Winning, Umeå stadsbibliotek
  • Ann Östman, Region Gävleborg
  • Hilda Androls, Kungliga biblioteket
  • Charlotta Simonsson, Kungliga biblioteket

Vi deltog även vid konferensen Take part 2016 och allt material från den konferensen finns tillgängligt via MTM (Myndigheten för tillgängliga medier).

Vi har även tagit del av en föreläsning där Jesper Klein, innovationschef på MTM, berättade om E-pub och inclusive publishing. Hela föreläsningen filmades och kommer inom kort att finnas tillgänglig digitalt.

Även föreläsningen om studienE-bokens framväxt i ett litet språkområde: Media, teknologi och effekter i det digitala samhället.”, som nämndes i förra blogginlägget, finns nu tillgänglig här.

Blomma

Trevlig sommar!

Inför sommaren så summerar vi det vi har fångat upp hittills och vi fortsätter analysen av materialet. Vi hoppas att sommaren blir så härligt fylld av e-böcker som bara en sommar kan bli. Följ oss gärna på twitter: @e_boken

Härlig sommar önskar vi i e-boksteamet!

Det här inlägget postades i E-böcker, LIBRIS, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.