Information från Sveriges depåbibliotek och lånecentral

personal4

Sveriges depåbibliotek och lånecentral är KB:s partner och nationellt kompetenscenter i utvecklingen av LIBRIS, särskilt katalogisering för alla typer av bibliotek, kompletterande medieförsörjning och samlingsstrategier.

Fjärrlånemagasin för alla bibliotek i Sverige
Sveriges depåbibliotek är ett gemensamt fjärrlånemagasin för hela landets bibliotek. Våra böcker hittar man i LIBRIS med bibliotekssigeln Umdp. Samlingarna omfattar gamla och nya böcker på svenska och byggs upp genom donationer främst från folk- och skolbibliotek runt om i landet.

Stor tidskriftssamling tillgänglig för fjärrlån
Bibliotekstjänst AB har skänkt sin tidskriftssamling från perioden 1994-2013 till Sveriges depåbibliotek. Gåvan omfattar cirka 350 tidskrifter och gör det möjligt för oss att effektuera artikelbeställningar på i princip allt som går att hitta i ArtikelSök från perioden 1994-2013.

Alla bibliotek är välkomna att beställa artiklar från det här materialet. Förutom skannade kopior kan vi erbjuda lån av enstaka häften.

Tänk på oss när ni gallrar!
Vi vill påminna om depåns uppdrag att ta emot utsorterad litteratur på svenska från landets bibliotek. Gå in i LIBRIS och se om depån saknar material ni håller på att slänga. Många böcker kan göra fortsatt nytta i fjärrlånesammanhang. Vi registrerar böckerna i LIBRIS och gör dem tillgängliga för fjärrlån.

Läs mera på vår hemsida:

Bertine Pol Sundström
Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Det här inlägget postades i bibliotekssamverkan, Fjärrlån, folkbibliotek, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.