Kvalitetsdialog har haft höstens strategimöte

kvalitetsdialog

Foto: Christer Berqvist

I går, den 1 oktober, träffades strategigruppen igen på KB Karlavägen.
Ett flertal större frågor avhandlades under dagen.

Från KB deltog Anna Lundén som berättade i korthet läget om arbetet med den nationella biblioteksstrategin.

Elin Lucassi informerade om ett nytt nätverk som är i ett formativt stadium. I nätverket kommer KB, Kulturrådet, MTM, Skolverket, Statens medieråd, Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och Skolinspektionen ingå. Till dessa kan det nybildade Skolforskningsinstitutet adderas som en myndighet som kan involveras vid speciella tillfällen.

Strategigruppens egna frågor utgjordes av genomgång av de nya avsnitt som kommer att läggas till skriften biblioteksplan 2.0. En preliminär tidsplan är att skriften uppdateras i början av 2016.

Vidare fortskred planeringen för den årliga större träffen, i år går den av stapeln den 20 november, dagen efter bibliotekschefskonferensen. I skrivande stund räknar vi med att ett hundratal deltagare från kommuner och län/regioner tillsammans med KB. Närmare besked, program och anmälning kommer de närmaste veckorna till de berörda personerna. Ett block kommer att fokusera på den nationella biblioteksstrategin, förhoppningarna finns också om en intressant presentation om inköpspolicy.

PS. ni har väl inte missat rapporten om biblioteksplanerna?

kvalitetsdialog 2

Det här inlägget postades i kvalitetsdialog. Bokmärk permalänken.