Digidel2013 – vad händer nu?

PrintVälkommen 2014, ett nytt år, och för alla ”Digidelare”  en ny situation utan kampanjkansliet och kampanjens inramning.

2014 blir det år när nätverken ska stabiliseras och befästas utan kampanjledningens stöd. Nu är det upp till alla enskilda aktörer att hålla fast i de aktiviteter och kontakter som byggts upp under de tre åren kampanjen varat.

Under 2014 sjösätts troligen tre nätverk, möjligen kan man betrakta dem som nationella.

1) ”Samverkansledningen” som motsvarar kampanjledningsgruppen (KL)
De flesta från KL följer med in i detta nätverk som dessutom förstärks med Sveriges digitala Champion ”Gulan”,  Svensk Biblioteksförening, Statens Medieråd och Sveriges länsbibliotekarier (SLB). Tillfrågade är även SKL och Kulturrådet.

Ansvaret för nätverket har delats upp kvartalsvis:
Januari-mars: Kungliga Biblioteket. Kontaktperson: Elisabet Ahlqvist
April-juni: Folkbildningsrådet. Kontaktperson: Ulrika Knutsson
Juli-september: Föreningen Sambruk. Kontaktperson Claes-Olof Olsson
Oktober-december: Folkbildningsförbundet. Kontaktperson: Annelie Roswall-Ljunggren

Första mötet för gruppen hålls den 12 februari.

2) En fortsättning på Samordningsgruppen
Ett nätverk där man diskuterar operativa frågor som samordnade kampanjveckor etc.
Preliminärt två möten under våren.

3) Ett nätverk för myndigheter med fokus på digital delaktighet
Planen är att upprätta ett nytt nätverk där berörda myndigheter träffas och delar information med varandra inom området Digital delaktighet.

Läs hela historien om Digidel2013!

Det här inlägget postades i Utvidgat uppdrag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Digidel2013 – vad händer nu?

1. Pingback: Digidel och Get Onlie Week | Bibliotekssamverkan