Kartläggning av fjärrlåne- och medieströmmar – en kvalitetssäkring

Hur kan fjärrlåneströmmar kvalitetssäkras? Är processkartläggning en bra metod? Fungerar metoden på alla typer av bibliotek?

Svaren finns i rapporten från projektet Kartläggning av fjärrlåne- och medieströmmar – en kvalitetssäkring.  Projektet har utförts under 2012 med medel från KB och med deltagande av följande institutioner: Informations- och lånecentralen i Malmö, Informations och lånecentralen i Stockholm, Internationella biblioteket i Stockholm, Informations- och lånecentralen i Umeå, Sveriges depåbibliotek i Umeå, Umeå universitetsbibliotek. Anna-Gretha Johansson, Umeå ub har varit projektledare.

I projektrapporten finns en litteraturstudie, exempel på kartläggningar och analyser.

Projektet kommer att presenteras på fjärrlånekonferensen Enkelt – effektivt – engagerat i Stockholm den 15 april.

Det här inlägget postades i bibliotek, Evenemang, Fjärrlån, Okategoriserade, statistik. Bokmärk permalänken.